Restaurering av 1956 Ford F100 Pickup del 3

Her er den tredje artikkelen rundt restaureringen av en 60 år gammel Ford F 100 pick up. Den bygges om helt fra et vrak og skal helt til å bli en virkelig perle for enhver bilentusiast. Denne bilen jeg skriver om her ble bygd om i USA – nærmere bestemt Cozad i Nebraska. I de to forrige artiklene skrev jeg litt om når bilvraket ble funnet på 90 tallet, og pakket vekk igjen inne i en bygning i nye 20 år, og om hvordan firmaet som utfører restaureringen har angrepet prosjektet og litt om hva de har gjort i begynnelsen.

Karosseriet ombygd

Med alt det viktigste avklart når det gjelder drivverket, chassi og alt rundt dette, så var alt klart for å ta fatt i det enorme arbeidet med karosseriet. Dette var halvt råttent og krevde en stor mengde metall jobbing for å få det i tipp topp stand. Bilen var jo 60 år gammel og det bar den virkelig spor av. Før man kunne starte med modifiseringene måtte man bygge opp eller reparere alle skadede seksjonene. Det gjaldt omtrent alle seksjoner som alt fra gulver innvendig i bilen, underkanten på dørene, hjørner på førerhuset, hjulbuer og mer. Når det var gjort og alt var bygd opp igjen så kunne man starte med alle modifiseringene som var ønskelig å gjøre. De ville korte inn på støtfangerne, forlenge skjermene foran, montere inn støtfangerne bak, bygge inn området rundt nummerskiltet bak på bilen og masse mer. Når de etter mye arbeid var klart med alt dette kunne de sette farge på bilen ved å lakkere den opp – noe som ble et fantastisk skue – meget godt resultat!

Når de så endelig var klare med alt arbeidet og det sto en utrolig stilren men klassisk Ford F 100 foran dem so hadde rette og fine linjer å se på fra utsiden. Bilen var jo lik å se på som om den var fra 1956, men bak fasaden var den som en bil fra 2000 tallet, med modifisert chassi, ny sterkere og mer pålitelig motor og girkasse.

Innredningen i bilen hadde selvfølgelig også fått full overhaling og blitt byttet ut til ny og meget stilren stil. Den skulle selvfølgelig matche bilen ytre i farger og stil. Instrumentene på førerplassen var også modifiserte til dagens stil med digitaliserte instrumenter. Totalt sett var det ikke en eneste detalj som ikke var reparert eller modifisert slik at den var i tipp topp stand.

Alt dette kostet nok en god slump penger å gjøre i 2016, men så fikk det amerikanske paret en bil som kanskje ingen andre i verden har maken til. De kunne være meget stolte over resultatet. Hvor mye penger det totalt kostet vites ikke, men det har i mine øyne vært vel anvendte penger. Og verdien på bilen i dag i perfekt stand er også ganske høy kan jeg tenke meg.

Dersom jeg selv hadde hatt muligheten til å restaurere en bil på denne måten vet jeg jammen ikke hvilken bil jeg ville ha hatt. Det er jo så utrolig mange fine biler om man ser tilbake på 50 og 60 tallet. Men kanskje en Mustang – der er det mange utrolig fine modeller! Eller kanskje en 1970 Pontiac Firebird Formula 400?

Kommentarer er stengt.