Restaurering av 1956 Ford F100 Pickup del 1

Når man surfer rundt på internett så hender det av og til at man kommer over fortellinger og historier som er interessante å følge med på å lese, og den jeg har tenkt til å skrive om nå er nettopp en slik historie. Det hele handler om hvordan noen valgte å ta en 1956 modell Ford F100 pickup og restaurere den og det er noe de virkelig klarte til gullmedalje. Resultatet ble meget imponerende. Denne historien starter i delstaten Nebraska i USA, hvor de fikk ideen om å bygge en cool custom pickup.

Oppstart

Det amerikanske paret Don og Peg Butler hadde tatt avgjørelsen om å prøve å finne et slikt restaurerings objekt. Men det var kun en 1956 Ford F100 de ville ha, selv om det finnes andre fine og gode modeller på markedet også. De måtte finne en bil som var i noenlunde stand som kunne være en god stamme til deres drømmeprosjekt. En av årsakene til at det måtte være en Ford var at hans far hadde hatt en slik i Don’s ungdom og han hadde aldri glemt designet av den bilen, selv om hans far hadde en 1951 modell.

Så tidlig på 90 tallet skulle det endelig dukke opp en sjanse. De kom over en annonse i en avis som fanget deres interesse. Straks dro de av sted for å se på denne bilen, selv om det var en fire timers kjøretur for å komme til stedet bilen sto parkert. Når de vel kom frem så var dette ikke et prakteksemplar, men langt fra i kjørbar stand. Men selv i slik dårlig forfatning så var det noe som dette «vraket» av en bil tiltalt Don. Så han bestemt seg for å gi et bud på «bilen» og han fikk tilslag på budet sitt. Han lastet dermed bilen på tilhengeren han hadde med seg og dro bilen hjem. Han begynte straks på prosjektet med å restaurere denne bilen, men etter bare få dager pakket han vekk bilen i en bygning og der skulle den bli stående de neste 20 årene!

Stor glede

I løpet av alle disse 20 årene som bilen sto pakket vekk i en bygning så glemte Don aldri bilen. Han gikk og tenkte på den til stadighet og hva som måtte gjøres osv. Det store arbeidet den trengte var årsaken til at den ble stående pakket bort så lenge. Men så etter mange år dukket det oppe noen virkelig fine 50 talls F100 pick up’er på forskjellige bilutstillinger. De var bygd opp av en Randy Lofquist og firmaet Dynamic Rides. Det varte ikke lenge før paret var i kontakt med dette firmaet og diskuterte hva som kunne gjøres med den bilen de hadde stående hjemme, og bilen ble hentet frem og Dynamic Rides kunne påbegynne det enorme arbeidet som var på denne bilen. Det var stor glede at arbeidet endelig var i gang med drømmebilen deres!

Slike gamle biler som står bortgjemt er kan bli til noen riktige «diamanter» dersom de riktige personene får tak på dem. Og de blir jo bare mer og mer sjeldne etter hvert som årene går. Denne bilen som jeg skriver om er jo i utgangspunktet over 60 år gammel allerede!

Kommentarer er stengt.