“Hvor fort kan den gå?”

Finne biler – flotte biler – tøffeste bilen – beste merke – beste lakkering – flotteste interiør osv. Ja det er mange måter å måle på om hvem bil som er det beste og fineste og flotteste. Men innerst inne er det toppfearten som er det viktigste for veldig mange. Noen innrømmer nettopp det, mens andre ikke innrømmer det like enkelt.

Det er mange raske biler i verden, men jeg skal holde meg til de produserte bilene og ikke de som er spesial laget på bestilling – der er det også noen meget raske biler nemlig.

Men så var det hvordan dette skal måles da – der er det også flere variasjoner selvfølgelig som i alle andre sammenhenger. På «gateplan» er det jo bare å stille opp bilene og se hvem som kommer først på en på forhånd bestemt strekning. Men det er ikke alltid dette er like lovlig da det kan gå veldig fort enkelte ganger.

Det er mer på innelukkede baner at slike målinger foretas, eller på flystriper og liknende strekninger der ingen annen trafikk forekommer.

Produserte biler

Jeg tenkte jeg skulle kikke litt nærmere på noen av de raskeste produserte bilene i verden her fremover. Den bilen som står øverst på slike lister er Hennessey Venom GT. Dette er en kombinasjon av et Lotus Elise chassi og en 1244 hestekrefters 7,0 liters motor med twin turbo ladet V8. Det gir den raskeste produserte bilen i verden i dag. Men alt kommer an på hvordan man definerer raskest og produsert bil. Men bilen kan komme opp i fantastiske 270 mph eller over 434 kilometer i timen. Denne rekorden satte de med denne bilen på Kennedy Space senter i fjor. Men rekorden ble bare satt i en retning. For at den skal være godkjent må den sette samme rekorden i to retninger for å kunne regne ut gjennomsnittet så ikke det er noen vindfordeler.

Det diskuteres også om bilen er godkjent som produsert bil, da det finnes hånd lagede deler på bilen. Bilens rekord er ikke notert som rekord i Guinness Rekordbok.

Det er også noen biler som «sniker» i skyggen like bak denne bilen og er mer enn klare til å fjerne navnet på toppen av listen.  SSC Ultimate Aero (SSC) hadde lenge rekorden, og ønsker gjerne å komme til topps igjen. SSC er Shelby Supercars. De har denne 1350 hestekrefters Tuatara bilen, mens Koenigsegg påstår at de allerede har en bil som går raskere – 273 mph eller i overkant av 439 kilometer i timen – dette er med sin One:1. Alle disse rekordene skal være satt av biler som er mulig å få registrert og sette nummerplater på og kjøre på alle manns vei med bilen.

Nest raskeste biler

Bak disse bilene som kjemper om å være raskest er det flere biler som også er veldig raske, men mangler noen få kilometer i timen for å komme helt opp.

Bugarri Chiron, Bugatti Veyron Super Sport, Saleen S7 Twin Turbo, Koenigsegg CCR og McLaren F1 er de fem neste bilen på listen over de raskeste bilene. Jeg skal se litt nærmere på noen av disse bilene og kanskje andre biler i mine neste innlegg.

Kommentarer er stengt.