FLOTTE AMERIKANSKE BILER

Det er nok mange som drømmer om en flott Amerikansk bil. De litt eldre modellene har vert veldig populære her i landet. Men som alt annet koster det jo gjerne litt mye for mange, men å drømme er jo gratis. En god del har kjøpt direkte i fra Amerika og fått bilene sendt over, en god del av dem trengs nok en god del arbeid på for og få di i tipp topp stand. Andre igjen er allerede i topp stand.

Oldsmobile

Oldsmobile

Et av de eldste bilmerkene i Amerika er Oldsmobile, bilmerket startet opp allerede på slutten av 1800 tallet og det ble produsert biler frem til 2004. De startet med en produksjon av motorer med bare en sylinder i bilene og var den første bilfabrikken som innførte samlebånd prinsippet. Noe som gjorde dem konkurransedyktige på pris og leveringstid. Curved Dash Oldsmobile ble en storselger da den kom ut, den var rimelig men enkel toseters bil, det ble produsert over 18 000 av denne modellen.  Utviklingen gikk videre også for Oldsmobile, med sin Starfire modell som kom ut i midten av 50 tallet konkurrerte de med de fleste andre bilmerker på storbil fronten. Denne modellen var etterkommer av Ninety- Eight serien som var convertibles biler. Oldsmobile 88, Cutlass Supreme, 442, Cutlass, Custom Cruiser, Cutlass W- 31 og Ram- Rod 350 er noen av modellene vi kjenner igjen fra miljøet i Norge. Men etter rundt ti år overtok General Motors firmaet, men merkenavnet fortsatte. De la ned produksjonen etter over 100 år og med et antall på over 35 millioner biler produsert.

 

Cadillac

Cadillac

Cadillac er vel noe av det grommeste i cruiser miljøet, store tunge biler som er bygd for crusing, ikke for fart. Firmaet hadde sin oppstart i Detroit i starten av 1900 tallet, det var ingeniør Leland som sammen med L.Bowen og W. Murphy som stod for det nye firmaet. Det fikk navnet Cadillac Automobile Company. De første bilene var med bare motor med en sylinder med 10 hk og minnet mye om A- Forden, Cadillac fikk ganske snart ordet på seg for å være mere solide biler en konkurrentene sine biler og fikk publikums sin store interesse etter en bilutstilling i 1903, på den utstillingen fikk de inn mer enn 2000 bestillinger og da var suksessen gjort.  De var de første serieproduserte bilmerket med elektrisk starter, v- 8 motoren, elektrisk lysanlegg og batteritenning. V-8 motoren ble i 1915 lagt inn i masseproduksjonen, men rundt 1930 ble det også produsert biler med både V-12 og V-16 motorer i bilene. Cadillac hadde da fått status som kraftige luksusbiler og salget gikk strykende. I 1940 og fremover begynte bilene og ligne litt på dem vi gjerne finner i Norske Amcarklubber og som eieren stolt viser frem på utstillinger og treff rundt om i landet. De mest kjente modellene er De Ville, Fleetwood og Eldorado. Cadillac beholdt sine modeller store helt frem til bensinkrisen på 70 tallet da de begynte å lage mindre utgaver og de lanserte også den første diesel bilen i 1979.

Kommentarer er stengt.