De mest kjente bilracene i verden
De mest kjente bilracene i verden

Bilrace foregår på egne racingbaner eller avgrensede områder tilrettelagt for race. Man må ikke sammenligne dette med vanlig bilkjøring, og dette er en konkurransesport der fart og kjøreegenskaper er essensielt. Vanligvis så kjører man på asfalt, men du finner også bilrace på grus eller for eksempel ørkenrally. I tillegg foregår det kvalifiseringer før hvert billøp, der den med best tid får det beste sporet på banen. I tillegg kan man kategorisere billøpene i klasser etter for eksempel bilmerke, biltype eller spesialbygde biler. For å vinne et bilrace så er hastigheten det viktigste.

Monaco Grand Prix

Ett av de mest kjente bilracene i verden foregår i Monaco og kalles Monaco Grand Prix. Dette billøpet ble startet i 1929. På verdensbasis er dette løpet også det mest sette av tilskuere, og tiltrekker mange publikummere. Med en bane på 260 km er dette verdens korteste race. Arrangementet foregår på arenaen Circuit De Monaco i Monte Carlo, og den utøveren som har vunnet flest seire her er Ayrton Senna med hele 6 seire.

Monaco Grand Prix er et Formel-1 løp som blir arrangert hvert år. Dette løpet er en del av Triple Crown of Motorsport, som består av tre løp. Banen sies å være krevende og farlig, og det er lav gjennomsnittshastighet. Mest av alt så handler dette billøpet om prestisje og glamour på grunn av stedet som det blir avholdt. Dakar Rally er et av de billøpene som ikke foregår på asfalt, men på sand i en ørken. Det er ulike søramerikanske land som er vert for dette billøpet, og det har vært arrangert siden 1978. Stephane Peterhansel er den utøveren med flest seire i Dakar Rally, hele 71 etappeseire. Banen er på 9300 km og løpet inkluderer 12 etapper.

Dette bilracet er ett av verdens største bilrace. Det blir arrangert flere løp med ulike kjøretøy, for eksempel motorsykkel, ATV, bil og trucker. For å vise hvor populært billøpet er, så dekkes det av Tv-stasjoner i 190 land. I 2017 var premiepotten i Dakar Rally på hele 4 millioner dollar.

24 Hours Of Le Mans

24 Hours Of Le Mans er et billøp som varer i 24 timer og som foregår på arenaen Circuit de la Sarthe i Frankrike. Dette billøpet ble startet i 1923, og den utøveren med flest seire er Tom Kristensen(9). 24 Hours Of Le Mans skiller seg ut i bilrace-historien ved at mens standard billøp fokuserer på biler som kan kjøre raskest, så er dette billøpet opptatt av bilens varighet og pålitelighet.

24 Hours Of Le Mans
24 Hours Of Le Mans

For å vinne dette løpet så må man ha utholdenhet og en effektiv drivstoffbruk. Det er 60 konkurrenter som kjemper om å vinne, og konkurransen foregår om sommeren. 24 Hours Of Le Mans er en del av Triple Crown Of Motorsport og premiepotten er på 11 millioner dollar. Det finnes et utall av forskjellige bilrace i verden og dette er en konkurransesport som får mye oppmerksomhet. I tillegg til de populære billøpene som allerede er nevnt, så kan også nevnes: Singapore Grand Prix, Monte Carlo Rally og AAA Texas 500.

Kommentarer er stengt.