Audi

Bilmerker og bil modeller har det blitt mange av igjennom årene siden den første bilen ble lagd. Flere merker har blitt døgnfluer som har forsvunnet ganske raskt, mens andre igjen har overlevd i veldig mange år. Store konserner har kjøpt opp de små og fortsatt produksjonen under det samme merkenavnet og utviklet disse videre med sin egen teknologi. Merket Audi er intet unntak, det ligger i dag under VAG eller Volkswagen AG som det også kalles.

Starten

Audi stammer i fra flere ulike bilmerker som har sin opprinnelse i fra 1885, først i 1910 ble Audi etablert av August Horch. De første bilene som ble produsert hadde en firesylindret motor på 2,6 L som de så byttet ut til en 3,6 L etter en liten stund. Dette var biler som ble godt mottatt av kundene og ble også mye brukt innen motorsporten. De kom med en sekssylindret motor 14 år etter oppstarten og de var godt kjent for sitt spesielle karosseri og luksus.I starten på 30 tallet fusjonerte Audi med tre andre selskaper og fikk da det klassiske merket med de fire ringene som skulle symbolisere dette samarbeidet. Selskapene var Wanderer, Horch, DKW og Audi. Det nye navnet ble da Auto Union. Men alle merkene produserte fortsatt bilene under sitt eget merkenavn men med Audi logoen plassert i emblemet. Det ble også satset på motorsporten på 30 tallet, da kom de populære Sølvpilen bilene som var omtrent uslåelige på den tiden. Disse bilene var blitt konstruert av Ferdinand Porsche som også sto bak den populære bobla som kom i 1938. Bobla ble jo utrolig populær i det meste av verden, i 65 år ble denne biltypen produsert og det ble produsert over 21 500 000 eksemplarer av den. Det må vel være verdensrekord for en bilmodell.

Starten

Ingen av Audis modeller var i nærheten engang selv om flere av deres modeller gjennom årene var veldig populære. Fabrikkene til Auto Union fikk store skader under den andre verdenskrig og de måtte finne på nye områder for igjen og ta opp bilproduksjonen.Selskapet flyttet da til Ingolstadt hvor de startet opp igjen i det små med merket DKW.Det ble oppkjøp og fusjoner i årene etter krigen og det ble VW som kjøpte opp fabrikken de hadde startet opp. Da gikk de vekk i fra navnet DKW og Audi navnet bre brukt deretter.

Nyere tid

I årene 60 til 80 tallet skjedde det veldig mye på bilfronten verden over, det var jo ett kappløp merkene imellom for og gi den beste teknologien og kvaliteten som mulig i sine biler.Audi 100 som kom på slutten av 80 tallet ble en av de store suksessene til Audi, det var en mellomstor bil med en motor med nettopp 100 hk. Den ble etterfulgt av modellen Audi 80 fire år senere, denne modellen produserte de frem til midten av 90 tallet da den ble erstattet av Audi A4 modellen.Disse bilene var litt dyrere en de fleste biler av samme type, men det var kvalitet sammen med en litt kraftigere motor en de andre merkene.

Kommentarer er stengt.